elemlámpa blog

ThruNite TN11

2011. november 28. - fB

 

Újabb márka mutatkozik be a blogon. Ezúttal a ThruNite egyik legerősebb lámpáját, a 830 lumenes TN11-et nézzük meg közelebbről.

 
A lámpa egy egyszerű papírdobozban érkezik. A tartozékok között találunk O-gyűrűket (3db), egy erős rozsdamentes acél csíptetőt, hosszabbítót, tokot, csuklószíjat és egy műanyag csövet két darab CR123A elemhez, ami megakadályozza a mocorgásukat a lámpában. Ezt minden CR123A/18650 elemet, akkut használó lámpához illene mellékelni, valóban hasznos kiegészítő. A mellékelt hosszabbító segítségével működtethető három darab CR123A elemmel is, de érdemes beszerezni még egy extra csövet, így a két kiegészítővel két darab 18650-es akkumulátorral is meg lehet hajtani a lámpát.
 
 
Külsőre egy nagyon jó minőségű, erős felépítésű lámpa. Minden menet (a hosszabbítóké is) és tömítés bőségesen kapott a szilikonzsírból. A gumitömítések vastagok, főleg a fejnél lévő. A kapcsoló jól használható, megfelelő a nyomáspontja, semmi probléma, rögtön a gumi alatt helyezkedik el. A hosszanti bevágások szélei végig a fejen, testen és a kupakon viszont a kelleténél durvábbak, ez pusztakezes használat mellett nem teszi túl kényelmessé a lámpa fogását, főleg, ha a fejet vagy a kupakot tekergetjük. Másrészt a felület itt jóval könnyebben sérülhet. Kesztyűben viszont annál nagyobb segítséget jelenthetnek, mert ahogy látható, nincs a lámpatesten klasszikus csúszásgátló kialakítás. A reflektorhoz, lencséhez könnyen hozzáférhetünk, mert a fejen található rozsdamentes acél gyűrű eltávolítható. 
 
 
A taktikai gyűrű levehető, de ehhez a menet tövében található gumitömítést is le kell szedni, mert útban van. Sajnos nem adtak mellé helyettesítő gyűrűt, amit felcsavarhatnánk a helyére. A tokot a tépőzáron kívül egy erős patent is segíti a helyén tartani.
 
 
Elég nagy a kivágás a kapcsoló körül, ehhez képest egész jól használható a lámpa gyertyaként felállítva. 
 
 
Az üveglencse tükröződésgátló bevonatot kapott. A reflektor felülete hibátlan. A led tökéletesen középen, egy tokban ül, amit körbeölel a foncsor. Nem lehet belekötni. A hőelvezetés kiváló, köszönhető annak a réz alapnak is amin az egész led pihen.
 
 
Két 18650-es li-ion akkumulátorral maximálisan 830 lumenre képes, de a túlmelegedés elkerülése miatt tíz perc folyamatos használat után visszaveszi a fényerőt 85%-ra (705.5lm). Összesen ötféle mód áll a rendelkezésünkre, ezek két részre vannak osztva. A fejet teljesen rácsavarva kapjuk meg a teljes fényerőt. A többi fokozat eléréséhez lazítsuk meg a lámpa fejét, majd ebben az állásban két másodpercen belül, kétszer oda-vissza, szorítsuk majd lazítsuk meg ismét a fejet, ekkor válnak elérhetővé a felhasználói üzemmódok. Sorban: Firefly, tetszés szerinti fényerő 5-85%-ig valamint egy lassú és gyors stroboszkóp. A módok között automatikusan lépked. Ahol szeretnénk megállítani, ott tekerjük vissza a fejet, így eltárolva az adott módot, utána már egyszerűen a fej elfordításával lehet váltani a max fényerő és a beállított másik fokozat között. A firefly mód egy nagyon minimális fényt ad. Teljes sötétben is max. pár méterre elég, viszont szó szerint hetekig, a hivatalos adatok szerint 745 óráig bírja (egy akksival kb. 406 óra). 
 
 
Egy darab 18650-es akkuval használva is eléri a 750 lument. Ez nagyon szép teljesítmény egy ekkora lámpától, még akkor is, ha nagyjából 50 perc elteltével ez lecsökken 525lm környékére (2400mAh-s akku mellett), majd néhány perccel egy óra után teljesen lemerül. Érdemes a lehető legnagyobb kapacitású akkut (2900-3100mAh) beszerezni mellé. A fény minősége kiváló, nyoma sincs gyűrűknek vagy zavaró színezésnek. A lenti képen az Olight M20S-X-el (500lm) hasonlítottam össze. Az alsó sorban a TN11 egy akkuval (bal) és két 18650-el (jobb). A kép nagyobb méretben itt.
 
 
Összefoglalva. Egy-két kisebb dologtól (élek, helyettesítő gyűrű hiánya) eltekintve remek minőségű lámpa, ráadásul rendelhető neutral fényű leddel is. Nekem elsősorban a fényereje és a fény minősége miatt tetszett meg.

 

Fontosabb technikai adatok

LED: Cree XM-L T6
Fényteljesítmény: 0.2lm (745ó), 830lm (kb. 1ó50p)
Fényerősség: 28900cd, max. hatótáv 355m
Áramforrás: 1x18650, 2xCR123A/RCR123A, 3xCR123A, extra hosszabbítóval: 4xCR123A, 2x18650
Működési feszültségtartomány: 2.7V-12V
Vízállóság: IPX-8 szabvány szerint (2m)
Ütésállóság: 1.2m
Felületkezelés: kemény eloxált (Type-III)
Fordított polaritás elleni védelem, alacsony feszültség védelem
Nagy tisztaságú, edzett üveg lencse, tükröződésgátló bevonattal
alumínium SMO reflektor
Méret: 154mm (hossz), 41mm (fej), 25.4mm (lámpatest átmérő)
Súly: 165g (elemek nélkül)

A lámpáért köszönet a ThruNite-nak
Nagyobb felbontású képek itt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elemlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr73370245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása