elemlámpa blog

Olight, 2. rész - M20-X Warrior

2011. szeptember 23. - fB

 

Máris itt a folytatás. Ezúttal egy komolyabb darab, az M20 R5/S2 utódja van soron. Ez is kapott egy XM-L ledet, így már 500 lumenre képes. 

Gyárilag egy kis műanyag táskában jön a lámpa. Jár hozzá néhány igazán hasznos kiegészítő is. Ilyen például a fehér szűrő vagy a CR123A elemek (azt is adnak mellé) zörgését megakadályozó műanyag tok. Kapunk még egy praktikus hordtáskát amiben a lámpa mellett elférnek az extra elemek, akkumulátorok is, szóval nem lehet panasz a körítésre.

 

A forma évek óta szinte teljesen változatlan, ez nem feltétlen baj, de egy kis újítás nem ártana neki. Ami jópofa az az oldalsó mikrokapcsoló. Ezzel kikapcsolt állapotban is elérhetjük a stroboszkópot (csak addig amíg nyomva tartjuk), ami mellesleg elég agresszív módon villog. A módok közt is ezzel lehet lépkedni. A fokozatok nagyon jó elosztásúak, 10, 100 és 500 lumen (ANSI) közül választhatunk. Az állandó stroboszkóphoz, kb. 2 mp-en keresztül nyomva kell tartani az oldalsó kapcsolót. A kilépéshez elég egy pillanatra újra megnyomni és visszatér az előtte beállított fényerőhöz, amit egyébként tud memorizálni a lámpa, úgyhogy kikapcsolás után az utolsónak használt móddal indít. 

 

A főkapcsolóhoz könnyű hozzáférni, működése határozottabb, keményebb, mint az RRT-21-é. Közvetlen a gumiborítás alatt található, míg a Jetbeamnél van egy kis távolság. Ahhoz hogy világítson, nem kell kattanásig benyomni, elég néhány mm-t. Sajnos a lámpa nem használható gyertya módban

 

A fej szétszedhető, foncsort is lehet benne cserélni, ha szükséges. Az acél gyűrűt kézzel le lehet tekerni, nincs szükség szerszámra, mint a Jetbeameknél. A led tökéletesen középen van, de sok választása nincs is, ahogy a lenti képen is látni, a reflektor teljesen körbefogja. (Érdekes, mert tudtommal ez a kapott lámpa egy végleges változat, nem prototípus vagy ilyesmi, de a CPF-en láttam képeket és ott a led nem így van betéve, hanem az i1-hez hasonló tokban ül.)

Az üveg szép tiszta, nyoma sincs foltoknak, ujjlenyomatnak.

 

A vízállósággal nem lesz gond, dupla gumitömítés található mindkét menet tövében (ilyet kevés lámpánál látni). Sajnos a szilikonzsírt kicsit lespórolták az egyik feléről, elég szárazak a gumik. A csíptető szerencsére levehető. Ez is kapott egy felületkezelést, egyébként rozsdamentes acélból készült. A taktikai gyűrű szintén levehető. A tartozékok között találunk egy fém gyűrűt, amit felcsavarhatunk a helyére. Picit a cső belső átmérőjét kisebbre vehették volna, mert, ha ujjal megkocogtatom oldalról, bizony a kelleténél jobban mocorog a 18650-es akku.

Mivel még itt van a Jetbeam RRT-21 (460lm), ami mind méretben, mind teljesítményben hasonló, ezért ezzel hasonlítottam össze. A baloldali az M20. A fa kb 12 méterre van. 


 

A tartozékokért, a módok kiváló elosztásáért és az extra kapcsolóért dicséret az Olightnak, de remélem a következő M20 már külsőre is megújul. 

Fontosabb technikai adatok

LED: Cree XM-L T6
Fényteljesítmény: 10lm (85h), 100lm (5h), 500lm (1.5h), stroboszkóp (1.5h)
Fényerősség: 10000cd
Áramforrás: 2xCR123A, 1x18650 Li-ion
Vízállóság: IPX-8
Felületkezelés: kemény eloxált (Type-III)

 

Az alábbi videón láthatók a tartozékok is

Goinggear teszt - Olight M20X, M21X

A sorozat következő részében a két legújabb Olight, az S35 és az S65 kerül nagyító alá.

Az Olight lámpákért köszönet a 4Sevens-nek.

Nagyobb felbontású képek itt 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elemlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr183214058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása