elemlámpa blog

Olight, 4Sevens - Bevezető

2011. szeptember 14. - fB

  

Előzmények

Néhány év már eltelt azóta, hogy az utolsó Olight lámpa nálam járt. Az M20 R2, amit annak idején megnéztem közelebbről, nagyon tetszett. Komolyabb felépítésű volt, mint a Fenix hasonló kategóriájú TK10, TK11-ese. Azt hiszem ez volt az első lámpa a piacon amibe XR-E R2 LED-et szereltek. Talán kevesen tudják, hogy az M20-ból létezett XR-E Q5-ös változat is. Húsz lumennel gyengébb volt és elég hamar eltűnt a kínálatból. Volt lehetőségem még kipróbálni egy T20 (Q5) egy i20 (R2) és egy M20 Ti-t is. Utóbbi egy titániumból készült, limitált kiadású (500db világszerte) lámpa volt, Luminus SST-50 leddel. Nagyjából ennyit az Olight lámpákkal kapcsolatos tapasztalataimról.

4Sevens - A múlt

A történetük körülbelül 2,5-3 évre nyúlik vissza, de ez nem jelenti azt, hogy kezdők lennének. Már évekkel a saját márkájuk megalapítása előtt foglalkoztak lámpákkal. Övék volt a fenix-store.com, amivel igen jó hírnevet szereztek maguknak. Főleg a kedvező áraik, megbízhatóságuk, gyorsaságuk és a kiváló ügyfélszolgálatuk miatt. Ezt személyes tapasztalatok alapján is megerősíthetem. A Fenix mellett számos más márka termékeit is forgalmazták (pl. Nitecore, Olight)

Az évek alatt felhalmozódott tapasztalatok és jó kapcsolatok révén végül saját márkát hoztak létre, ez lett a 4Sevens. Nem sokkal az első lámpák megjelenése előtt lett kész az új oldal is (4sevens.com). Első lámpáik (Quark sorozat) 2009 nyarán jelentek meg. Számos első hely fűződik a nevükhöz. Többek közt ők jöttek ki először XP-G R5-ös leddel szerelt lámpákkal (Quark Ti sorozat). Figyelnek a rajongók visszajelzéseire, javaslataira. Annyira, hogy például a Maelstrom szériát az egyik CPF fórumozó javaslatára nevezték el így. Rendszeresek az akciók, főleg a nagyobb amerikai ünnepek környékén. CPF tagoknak állandó árkedvezmény is van.

A jelen

Kanyarodjunk vissza 2011-be. Idén februárban, hosszú évek sikeres együttműködése után bejelentették, hogy az atlantai (GA, USA) székhelyű 4Sevens és az Olight ezentúl közösen folytatják. Az Olight elnöki székét a 4Sevens alapító tulajdonosa, David Chow vette át. A Las Vegasban megrendezett Shot Show kiállításon be is mutattak számos új prototípus modellt, amik részben már ennek a közös munkának az eredményei. Többek közt olyan lámpákat láthattunk itt először, mint az Olight S35, S65, SR51 vagy a brutális fényerejű, 18db(!) XM-L leddel felszerelt 4Sevens XM18.

A képen az általam egyik legjobban várt lámpa, az Olight X6 látható (alul az XM18). Hat darab XM-L led, kb. 4500 lumenes fényerő. Szintén a Shot Show kiállításon láthattuk először.


 

 

Az ok, amiért létrejött ez a kis visszatekintő, az, hogy a következő néhány hétben igazi dömping várható. Érkezik az új Olight i1, i3, M20-X, S35, S65 és az SR51. 

Hamarosan jönnek a részletes bemutatók!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elemlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr253226147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása