elemlámpa blog

Nitecore Infilux IFE2

2011. szeptember 10. - fB

 

A Nitecore története egészen a 2001-2006 közötti időszakra nyúlik vissza, de maga a márka 2007-ben alakult, ekkor jelent meg az első lámpájuk is, a Defender Infinity. Kifejezetten a kis méretű, mindennapokban jól használható (EDC) lámpákra specializálódtak. Egyetlen kivétel talán a Raidfire Spear volt, ami egy egész jó messzehordó lámpa volt (csak az árával egy kicsit elszálltak).

Ma már lassan kezdenek nyitni a nagyobb lámpák felé. Hamarosan megjelenik a 3 XM-L ledes TM11 és jön egy igen erős, körülbelül 800 lumenes fejlámpa is.

A most következő IFE2 szerintem az egyik legszebb lámpa a kategóriájában.

 

A Jetbeamnél is használatos elegáns fekete dobozban érkezik a lámpa. Nem véletlenek az átfedések a két márka között a műszaki megoldásoknál sem, hiszen közös a tulajdonosuk (Sysmax Ltd.).

 

Az IFE2 kidolgozása, bevonata hibátlan. Nincs színeltérés. A kapcsoló kényelmesen hozzáférhető az U alakú kivágásnak köszönhetően. A fényét fokozatmentesen lehet állítani egy mágneses gyűrű segítségével. Szép simán jár, nem lötyög nem mocorog.

 

A gyári adatok szerint maximum 345 lumenre képes a benne lévő XP-G R5-ös leddel, de több mérés is azt mutatja, hogy valójában ennyit nem tud. A CPF-en és a light-reviews oldalán 275-280 lument mértek. Ettől függetlenül egy pillanatig nem éreztem kevésnek a fényerőt. A próbalámpa SMO (smooth) reflektorral érkezett, de létezik OP (orange peel) kiadása is. A led nem volt teljesen középen, de ez nem befolyásolta a fény minőségét. A rejtett SOS módhoz a gyűrű háromszori gyors, oda vissza forgatásával lehet hozzáférni.

 

A csúszásgátló részek elég agresszívnek tűnnek a képekről, de a valóságban egyáltalán nem kellemetlen a tapintásuk. A csíptető titániumból készült. Szerencsére leszerelhető, minden ilyen kiálló vacak zavar, úgyhogy dobnám le róla. Néha a fényerő állításnál is útban volt.

 

Egyetlen igazi hátránya az ára. Sajnos a Nitecore kicsit el van tévedve ebből a szempontból. Például a 2AA-s IFD2 is kb 25 ezer ft. Ez borzasztó sok érte.. Az IFE2 ettől függetlenül egy szerethető és remekül sikerült lámpa lett. 

Fontosabb technikai adatok
 
LED: Cree XP-G R5
Fényteljesítmény: min. 0.003lm (168h), max. 345lm (2h)
Fényerősség: 4430cd
Áramforrás: 2xCR123A, 1x18650 Li-ion
Vízállóság: IPX-8 szabvány, 2m
Felületkezelés: kemény eloxált (Type-III)
Méret: 126mm (hossz), 25.4mm (átmérő) 23.4mm (fej), 62.4g (elemek nélkül)
 
 
Még több kép, nagyobb felbontásban ITT
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elemlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr243215347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása