elemlámpa blog

JETBeam RRT-21, RRT-15, BC40 Neutral

2011. szeptember 10. - fB

 

A Jetbeam néhány évvel ezelőtt még eléggé a háttérbe volt szorulva. Ezt főleg a szegényes kínálatuknak köszönhették. A Fenix és az Olight jóval népszerűbb volt. Aztán lassan jött az RRT sorozat, a nagyobb teljesítményű lámpák az M1X, M1XM, M2S és kezdett elindulni a dolog. Idén tavasszal, de főleg nyáron aztán beindult a nagyüzem és annyira rákapcsoltak, hogy kis túlzással minden hétre van valami újdonságuk.

Most három ilyen friss megjelenésű lámpa került hozzám a Bep-pa jóvoltából. Nézzük mit alkottak.

 

Jetbeam RRT-21

 
A szokásos fekete dobozban érkezett, ahogy az RRT sorozat korábbi tagjai is.
A lámpa kidolgozása első osztályú. A bevonat hibátlan, a kapcsoló kényelmesen hozzáférhető az U alakú kivágásnak köszönhetően. Sajnos emiatt a végéről lemaradt az eddig megszokott rozsdamentes acél gyűrű, így nincs ami védje a kapcsoló környékét. Képes megállni a talpán, de nem túl stabil. 
 
A menetek hibátlanok, szinte semmi hangjuk nincs, nagyon simán járnak. Semmiféle megmunkálási hiba nem érezhető.
 
 
A fényét fokozatmentesen lehet állítani a fején található mágneses gyűrű segítségével, 3 és 460 lumen (ANSI) között. A legkisebbtől a legnagyobb állásig fél fordulatot sem tesz meg.
 
 
Egy hátránya mindenképp van a fokozatmentes fényerő állításnak. Ezek a lámpák valamivel kevesebb ideig bírják, mint a fix módra beállított társaik. Ettől függetlenül nagyon könnyen hozzá lehet szokni és tényleg jópofa dolog.
 
Összességében egy jól sikerült lámpa, de az a helyzet, hogy a másik kettő mellett egy kicsit háttérbe szorult. Sajnos hiába a nagy fényerő, ha a foncsor aránylag kicsi ehhez a ledhez. Az RRT-15 csak 20 lumennel erősebb, ami különbség szabad szemmel nem is lenne látható két azonos méretű lámpánál, de a 15-ös reflektora jóval nagyobb, ami nagy előnyt jelent, ahogy a lenti képen is látszik.
 
Sorban: RRT-21, 15, BC40w (kb 40 és 22m). Az utolsó kettő: RRT-15, BC40w (kb 10m)
 
A kép nagyobb méretben itt látható
 
  

Jetbeam RRT-15

 
Ami a minőséget illeti, ugyanaz vonatkozik rá, mint az RRT-21-re, így nem ismételném magam. Egyetlen hátránya talán a 3db CR123A/RCR123A meghajtás. Praktikusabb lett volna 1 vagy 2db 18650-el megoldani. Bár amennyire tudom az M1X hosszabbítója illik hozzá, azzal elvileg használható lenne a két nagy akksival, csak színben nem passzolnak. A fényerőt legalább 600-650 lumenig feltekertem volna a helyükben. 
 
 
Amit még nem írtam és vonatkozik az RRT-21-re is, hogy van egy rejtett SOS mód, ami úgy érhető el, hogy a gyűrűt háromszor egymás után gyorsan oda vissza megtekerjük. Természetesen az SOS jelzés fényereje is változtatható. A strobe módhoz egyszerűbben lehet hozzáférni, csak túl kell tekerni a gyűrűt az off álláson. Off állásba határozottan bekattan a gyűrű, így jól érezhető mikor van kikapcsolva.
 
 

Jetbeam BC40w

 
A BA/BC jelölés a Jetbeamnél a kedvezőbb árfekvésű és egyszerűbb modelleket takarja. De a kedvező ár nem jelenti azt, hogy a minőséggel is spóroltak volna.
 
A BC40 már néhány hónapja megjelent ugyan, de ez a "W" jelölésű változata csak mostanában jött ki. Annyiban különbözik, hogy ebben egy 5000K színhőmérsékletű Neutral XM-L LED található. Emiatt annyira érdekes. Elég kicsi a választék a természetes fehér fényű lámpákból, az ilyen teljesítményűekből meg pláne. 
 
Sem a leírásából sem a dobozáról nem derül ki, hogy nem a normál változatról van szó. Egyedüli árulkodó jel a lámpa fején található BC40W felirat. A bevonat szép egységes, hibáktól mentes. Stabilan áll a talpán, a menetek szépen járnak, a fej résznél dupla gumitömítés van.
Azon kevés lámpák közé tartozik amibe nem igazán tudok belekötni. Hibátlan fény, szépen középre helyezett LED. Egyszerűen, a fej elforgatásával lehet változtatni a fényerőt és mindössze 2 mód van, semmi extra. Még az ára is baráti.
 
A neutral led melegebb fénye kellemesebb a szemnek.
 
 
Ha valakinek egy sallangoktól mentes, nagy fényerejű, jó minőségű lámpára van szüksége ne is keressen tovább, a BC40 neutral egy remek választás.
 
Érdekesség, hogy mindhárom lámpa kompatibilis egymással, tehát pl az RRT-21 testét össze lehet illeszteni az RRT-15 fejével is, így egy olyan lámpa születik, amit a Jetbeamnek eleve így kellett volna kihoznia :) Működik 1db 18650-es akksival!
 
 
 
Fontosabb technikai adatok
 
RRT-21
 
LED: Cree XM-L T6
Fényteljesítmény: max. 460 lm (ANSI FL1)
Fényerősség: 6000cd
Áramforrás: 2xCR123A, RCR123A vagy 1x18650 Li-ion
Vízállóság: IPX-8 szabvány, 2m
Felületkezelés: kemény eloxált (Type-III)
Méret: 143mm (hossz), 23mm (átmérő), 34mm (fej), 137g
 
 
 
RRT-15
 
LED: Cree XM-L T6
Fényteljesítmény: max. 480 lm (ANSI FL1)
Fényerősség: 13000cd
Áramforrás: 3xCR123A, RCR123A
Vízállóság: IPX-8 szabvány, 2m
Felületkezelés: kemény eloxált (Type-III)
Méret: 188mm (hossz), 25.4mm (átmérő), 48mm (fej), 200g
 
 
 
BC40
 
LED: Cree XM-L T6
Fényteljesítmény: 130 lm (11h), 830 lm (1h30m) (ANSI FL1)
Fényerősség: 3320cd (130lm), 29600cd (830lm)
Áramforrás: 4xCR123A, 2x18650 Li-ion
Vízállóság: IPX-8 szabvány, 2m
Felületkezelés: kemény eloxált (Type-III)
Méret: 223mm (hossz), 25.4mm (átmérő), 48mm (fej), 227g
 
 
(A BC40 adatai a hideg fényű változatra vonatkoznak, a Neutral ettől minimálisan elmarad fényerőben, de ez szabad szemmel nem észrevehető különbség)
 
 
A Jetbeam lámpákat a Beo-pa.hu biztosította.
 
Nagyobb felbontású képek itt
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elemlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr843214365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása