elemlámpa blog

JETBeam PA40

2011. szeptember 10. - fB

 

A Jetbeam nemrégiben bevezetett PA sorozatának legújabb tagja érkezett a Beo-pa-tól, méghozzá egy elég érdekes darab. A 4AA elemes lámpák eleve ritkának számítanak, nagyjából csak a Fenix LD40 és a Sunwayman M40A létezett eddig ebben a kategóriában (néhány ősrégi modellt leszámítva). Viszont előbbi "csak" XP-G ledes, utóbbi meg kb. kétszer annyiba kerül, mint a PA40.

Nem véletlen, hogy a Fenix és a Jetbeam ennyire hasonlít hiszen egyazon ember a tervezőjük. Kitalálhatott volna valami újat is, de igazából nincs ezzel a formával semmi baj. Lássuk hogy sikerült.

Egy egész jó minőségű, a komoly gumitömítésből ítélve vízálló, műanyag dobozban jön a lámpa. Máris egy jó pont az LD40-el szemben. 

 

A lámpatest a Jetbeam szerint szénszálas műanyagból készült. Igen erős, kemény és nagyon könnyű. Annyira strapabírónak érződik, hogy asszem még ugrálni is lehetne rajta :) A műanyag lámpatestnek megvan az az előnye, hogy télen kellemesebb az érintése, mint a fém társainak, biztos nem fog hozzá fagyni a kezed.

A lámpa feje és a test tökéletesen passzol. Hibátlan a menet, kellően szoros az egész semmi lötyögés vagy bizonytalanság. Az elemtartó egyáltalán nem zörög. Az egész jól illik a kézbe, kényelmes a fogása.

 

Négy mód közül választhatunk: 2, 50, 220 és 468 lumen. A fényerő kiválasztáshoz elég csak félig benyomni a kapcsolót, így lehet váltogatni, majd a megfelelő szintnél teljesen bekapcsolni. Kikapcsolás után megjegyzi az előtte beállított fokozatot. Az LD40-nél erre a célra egy külön kis gomb van a főkapcsoló mellett, a Jetbeamnél viszont egy a telepek gyengülését jelző ledet találunk, ami szerintem sokkal hasznosabb.

 

Az elemek merülését jelző led két lépcsőben működik. Félidőnél és azon túl, minden 12 másodpercben villan 3-at, majd amikor már cserélni kell a telepeket, átvált folyamatos villogásra. A fénye visszafogott, nem zavaró a sötétben.

 

 

 

A fény minősége hibátlan (mint általában minden OP refis lámpának). A LED tökéletesen középre került és már létezik belőle természetesebb fényű (5000K) változat is.

 

 

Egyéb észrevétel: Az elemtartó lehetett volna egy kicsit masszívabb és jó lett volna, ha megoldják, hogy talpra lehessen állítani.

 

Összességében egy igazi mindenes lámpáról van szó, ami sokféle helyzetben megállja a helyét. Az ára is elfogadható, neutral leddel igazán jó vétel. Alkáli elemek helyett ajánlott a jó minőségű akkumulátor használata, pl Sanyo Eneloop.

 
Fontosabb technikai adatok
 
LED: Cree XM-L T6
Fényteljesítmény: 2lm (150h), 50lm (27h), 220lm (6h), 468lm (2h30m) (ANSI FL1)
Fényerősség: 7300cd
Áramforrás: 4xAA (NiMH, Alkáli)
Vízállóság: IPX-8, 2m
Felületkezelés: kemény eloxált (Type-III) (fej)
Méret: 183mm (hossz), 40mm (átmérő) 40mm (fej), 185g (elemek nélkül)
 
(az üzemidőket a gyár 2500mAh-s NiMH akkumulátorokkal mérte)
 

goinggear.com - PA40 teszt (videó)

Még több kép, nagyobb felbontásban ITT

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elemlampa.blog.hu/api/trackback/id/tr193215634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása